Over ons en het ontstaan van Viabytes

In oktober 2004 opende Viabytes de winkel aan de Voorstraat, hartje Vianen dus.

We zijn toen gestart met PC reparaties, hulp en onderhoud en de levering van nieuwe PC’s, later kwamen daar ook nieuwe en gebruikte laptops en servers bij plus een breed assortiment aan accessoires en randapparatuur.

Door uitgebreide kennis van hardware, winkelmanager Rik Smits werkte immers al sinds 1992 in de computerbranche, kreeg Viabytes al snel een grote klantenkring onder particulieren, gamers en bedrijven en groeiden we uit tot een begrip in de regio.

Het ging zo goed dat eind 2010 werd besloten om de winkel te verbouwen en achter de winkel een extra ruimte met verdieping te huren zodat er een technische dienst en ruimte voor opslag gerealiseerd kon worden.

Viabytes - Uw computerwinkel in hartje Vianen
Voorzijde oude winkel aan de Voorstraat 57 te Vianen, een stukje nostalgie.
Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Al jaren leverden we gebruikte laptops en PC’s maar door de grotere technische dienst konden we dit flink uitbreiden. Immers is veel apparatuur die van lease maatschappijen afkomstig is na 3 jaar, of korter, nog prima inzetbaar.

Het is maatschappelijk totaal onverantwoord en bovenal zonde om goed materiaal te vernietigen. We controleerden, reinigden en en voorzagen de machines van nieuwe onderdelen, software en updates. Hierdoor waren ze weer prima inzetbaar en werkte ze als nieuw. Voor een fractie van de nieuwprijs kon je eigenaar worden van snelle hardware van topkwaliteit.

Viabytes leverde en levert in diverse projecten aan vluchtelingensteunpunten.

Einde van de winkel en het begin van iets nieuws

Rik werkte al meer dan 25 jaar in de computerbranche en wilde onder andere omdat hij vader wilde worden zijn tijd anders kunnen indelen.

De verandering van de markt door internet waarin mensen steeds meer gewend zijn om goederen en diensten aan huis geleverd te krijgen schreeuwde ook om een vernieuwde aanpak.
De tijd was dus rijp voor een rigoureuze , maar simpele stap. De winkel werd per 1 september 2017 gesloten en vanaf die datum werkt Rik alleen nog op afspraak bij u thuis of op kantoor. Wel is er nog een eigen technische werkplek en ophaal- en brengservice.

Levering van computers, laptops en randapparatuur gaat gewoon verder zoals u dat gewend bent. Verkoopadvies gaat via telefoon of in een persoonlijk gesprek bij u op locatie… Wat u het prettigste vindt.

Viabytes is per 1 september 2019 een handelsnaam van Lineau BV.

Rik Smits - IT- en Hardware specialist met 26 jaar ervaring
Rik is op 24 april 2018 trotse vader geworden van een zoon en op 23 mei 2021 van een dochter.
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd en door je browser op je harde schrijf van je computer wordt opgeslagen. View more
Accepteren
Afwijzen